2023-12-11 30 瀏覽
男友起疫情期間, 為咗方便買咗車車代步呢幾年成日都撩我去camping, 但是我係一個怕蚊蟲嘅人, 同埋家有老犬, 所以從未實行過!其實市區都可以"偽camping"! 仲要地方乾淨, 比佢一嘗camping嘅慾望啦地點起觀塘超近我地, 老人家去得遠都累我地揀門口位置, 男友又可以望住車車因為呢隻老野孤獨慣, 見到人狗都會鬧一餐, 所以呢張檯就啱哂佢其實餐廳最入嘅室外位置都有幾張寵物共享嘅檯, 當然最好預約咗先啦我地係星期日中午嚟, 唔算人多同車多, 雖然對住馬路, 但都唔覺係食緊塵, 坐得好舒服添姐姐仲好好人, 本想比張凳同埋寵物尿墊我地, 不過老野坐返自己車車唔比佢搞事好了叫咗幾樣野扮去camping先, 飲品緊係唔少得:好雙乳的莓莓 & iced latte其實係藍莓+士多啤梨沙冰, 勁解渴, 面頭2粒係士多啤梨乾, 包保唔會酸到開眼煙鴨肉忌廉芝士雜菜沙律配柚子醋有肉有菜, 好平衡健康, 酸味味的柚子醋好開胃,又唔會過酸大大粒忌廉芝士好滿足, 無羊奶芝士咁酥兩日一夜豪華豚肉食男友一定要食肉, 所以點咗呢份大件夾抵食嘅豪華豚賣相唔錯, 仲有炒薯角, 煙肉粟米芯卷和烤蕃茄on sid
男友起疫情期間, 為咗方便買咗車車代步

地點起觀塘超近我地, 老人家去得遠都累
我地揀門口位置, 男友又可以望住車車

叫咗幾樣野扮去camping先, 飲品緊係唔少得:
好雙乳的莓莓 & iced latte
好雙乳的莓莓

煙鴨肉忌廉芝士雜菜沙律配柚子醋
有肉有菜, 好平衡健康, 酸味味的柚子醋好開胃,又唔會過酸
大大粒忌廉芝士好滿足, 無羊奶芝士咁酥
塋鴨肉忌廉芝士雜菜沙律配柚子醋

兩日一夜豪華豚

肉食男友一定要食肉, 所以點咗呢份大件夾抵食嘅豪華豚
賣相唔錯, 仲有炒薯角, 煙肉粟米芯卷和烤蕃茄on side, 真係勁大份呀!
兩日一夜豪華豚

豬扒好大份, 肉稔, 本身都有點調味
兩日一夜豪華豚

但佢附上嘅醬汁帶少少辣, 都好惹味喔
無論配肉或菜都好好食!!

因為食肉男食咗大部份肉, 我仲未夠喉, 就食返d女士最愛嘅甜品
阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋榚

其實瀑布甜品我都係第一次食咋, 自己將膠片褪開, 見住d阿華田流落嚟, 好有視覺效果, 打卡又一流
阿華田味重, 可惜蛋榚太多cream同埋可以減甜一點
阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕

老人家雖然樣呆, 但有餐廳可以人寵共享, 主人同奴才都非常開心
真心: 雖然是室外, 但覺得地方都好乾淨
呢度仲有獨立洗手間, 真係好過野外camping ar
而室內環保都非常有feel
成架露營車變湊成獨立房間咁, 開party又唔怕嘈住其他客人, 好正!
2023-12-10
好雙乳的莓莓