2023-09-05 50 瀏覽
今日早放工,帶咗貓貓去 營足四季。之前經過一直以為係「營養」個「營」,點知原來係「露營」個「營」,餐廳內嘅裝修全部都係露營風格,不論傢俬枱櫈,甚至乎燈具都係露營裝備,令我恍如去咗一個有冷氣嘅露營!因為有帶貓貓,店員帶咗我哋去餐廳後室外位置,原來有好多人都帶咗寵物嚟!雖然係室外,但因為夜晚關係,所以唔算太熱。雖然喺工業區後巷,但光線充足,環境幽靜!貓貓都好enjoy清新柚子煙燻三文魚洋蔥薄餅 🍕 上碟熱烘烘,pizza 脆口有嚼勁,餡料方面,薄薄的餅底鋪滿各種餡料,有主角鮮甜煙三文魚,滿滿嘅生洋蔥,份量十足,芝士入口即溶,最特別之處就係pizza配上柚子肉由柚子汁,配搭新穎有趣,清新怡人!巨型豬扒配薯條沙律 🐖塊豬扒真係對得住個名,非常巨型!豬扒生熟剛剛好,切開後肉汁滿瀉,肉質鮮嫩,配有特製豬扒汁。豬扒下邊就係滿滿嘅薯菜,有薯條、翠玉瓜、筍、蕃茄等等。餐廳仲有好多款飲品,特飲/cocktail/ wine/咖啡應有盡有!口水多過浪花🍸 (特飲)青檸配上滿滿薄荷葉調製出嚟嘅飲品,加上荔枝肉,甜度適中,非常清新叢林的秘密🍸喺一杯材料非常豐富嘅水果茶,有水蜜桃、鮮檸檬、西柚、藍莓粒、鮮青檸,雖

清新柚子煙燻三文魚洋蔥薄餅 🍕

巨型豬扒配薯條沙律 🐖

口水多過浪花🍸 (特飲)

叢林的秘密🍸
喺一杯材料非常豐富嘅水果茶,有水蜜桃、鮮檸檬、西柚、藍莓粒、鮮青檸,雖然等得有啲耐,但見到入邊有咁多咁新鮮嘅水果粒,係值得嘅!

甜品: 阿華田脆脆奶蓋瀑布蛋糕配提拉米蘇雪糕 🍰🍨
蛋糕以膠圈圍住,當拉起膠圈之後,濃厚既阿華田醬就好似瀑布咁覆蓋成個蛋糕。脆脆同鬆軟既蛋糕令口感更加突出,而Tiramisu同阿華田既crossover更令味道甜而不漏

餐廳整體環境同食物都出色,唯獨帶寵物坐户外會有蚊,最好自備蚊怕水。
2023-08-30
  • 叢林的秘密