2023-03-18 52 瀏覽
炑八韓烤親子餐廳今日老公收早,趁有空檔時間帶埋個仔去搵食。我哋去咗炑八韓烤親子餐廳,因為媽媽group裏面好多人都推介,話又有得玩又有得食,媽媽解放雙手之選。一上到去,全層都係呢間餐廳,或者隔住玻璃已經見到餐廳入面個遊樂場,已經大叫緊要入去玩😄餐廳環境好闊落好大,座位與座位之間相距好多,可能因為方便小朋友走動,餐廳入面仲有多個遊樂場,睇見都好開心。由於帶埋個仔嘅關係,兒童餐係必點㗎喇,點咗個蝸牛飯卷同埋兔仔蛋包飯套餐比個仔(其實兔仔蛋包飯我自己想食🤣)蝸牛飯卷同兔仔蛋包飯套餐蝸牛飯卷做得好靚,入面有火腿蛋同埋生菜,可能因為個樣太靚,平時唔食菜嘅阿仔好主動食晒😆我自己偷食咗一舊,感覺好清新好好食。兔仔蛋包飯個賣相都係好靚,兔仔有條裙用滑蛋整成嘅,而且飯側邊仲有兩舊炸雞,仲有配埋一舊飯卷。炸雞好Juicy,而且果皮甜甜酸酸咁好開胃,個飯又係有啲甜甜酸酸嘅應該係蕃茄汁嚟嘅,啊仔都食咗好多飯,完全唔使煩我。而大人方面,我哋揀咗以下嘅烤肉嚟食和牛牛柳,和牛牛肩肉和牛未燒已經見到雪花分佈好靚,而且份量絕對唔少,燒起上嚟牛味好重好香。配埋生菜同埋蒜頭片仲有青椒食超級好味!侍應仲會幫手燒牛肩肉,佢仲幫
炑八韓烤親子餐廳

蝸牛飯卷同兔仔蛋包飯套餐

而大人方面,我哋揀咗以下嘅烤肉嚟食

和牛牛柳,和牛牛肩肉
侍應仲會幫手燒牛肩肉,佢仲幫我哋將牛肉切到細舊方便入口。

韓式腹脅肉
呢個肉好鬼好食,佢用咗韓式嘅醬汁來醃製,燒起上嚟已經聞到嗰汁好香好香,仲有啲油脂嘅香味,識落口感好好,因為佢都幾厚身同埋油脂均勻。

蒜油蜜糖雞腿肉
佢會配埋個特製蜜糖汁俾你,比你配個雞腿肉你食。雞腿肉燒完好香,因為有埋雞皮嘅關係所以油香更重,點埋嗰個蜜糖汁非常之夾!

另外韓式前菜無限refill,岩曬我呢個泡菜狂人

士多啤梨香蕉奶昔及士多啤梨乳酸梳打
奶昔係呀仔點既,飲落似係用香蕉打成嘅奶昔,唔係溝粉出嚟嘅,加埋士多啤梨肉好好飲好豐富口感。個乳酸梳打好解渴,用嚟襯烤肉,可以去油膩感,唔錯,唔錯!

食到咁上下個仔已經屁股被針拮咁,已經係咁話要去落地玩,我哋當然二話不說,掉咗佢入去遊樂場啦,入場之前要除鞋用消毒液噴手,家長就安心啲啦!遊樂場入面有好多嘢玩,我完全解放雙手有得佢自己玩🤣

最後埋單時,送咗兩個金幣俾我哋去扭蛋,氹得牙仔非常開心!
呢間餐廳我會推介俾朋友,除咗啱小朋友之外,仲好啱一大班朋友嚟飲野吹水,因為環境闊落,食物好味,食住烤肉飲下野都會係個好chill 既選擇。