2009-12-21 6 瀏覽
睇完戲已經9點, 朋友霸左位o係潮館食晚飯真係冇幾可9點先黎食飯. 食到半價既小菜.首先叫左韭菜豬紅, 韭菜顫底. 豬紅好盪口. 有點紅油在面, 但放心, 唔辣既.炸魷魚, 份量睇落唔多, 因為炸粉丫晒d 位. 魷魚冇乜味.鹵水雙拼. 豆付拼豬耳. 真係好奇怪既配搭, 兩樣都係廉價貨. 本身有豆付顫底, 但再叫豆付.豬耳又林又爽, 個邊有d 膠質, 中間軟骨位就爽脆. 好正!唔知咩粿肉. 係一團肉碎炸左, 好似咕嚕肉咁. 肉食得出醃料既香味但都係鍾意咕嚕肉多d. 粿肉質感比較散.潮州粥. 之前黎食過好大煲, 但今次好似細左好多. 上次食極都食唔完, 哩次食兩碗就冇晒.飯又唔多, 所以都唔太飽肚.叫佢芫茜分開上, 最後只係少左芫茜, 但冇另上. 冇左芫茜成個粥都冇左一點生息.炸多春魚, 好厚炸粉, 成圈麵粉都睇到. 多春魚大條, 但有點苦另外再叫左個沙茶牛肉河, 沙茶汁唔錯, 令我聯想起筷子記. 仲有點辣.半價左之後都唔算特別平, 其實只係未半價前特別貴.埋單每人只係$37, 算係咁. 始終對大集團既評價麻麻.
睇完戲已經9點, 朋友霸左位o係潮館食晚飯
真係冇幾可9點先黎食飯. 食到半價既小菜.

但都係鍾意咕嚕肉多d. 粿肉質感比較散.

飯又唔多, 所以都唔太飽肚.

半價左之後都唔算特別平, 其實只係未半價前特別貴.
埋單每人只係$37, 算係咁. 始終對大集團既評價麻麻.
豬紅, 魷魚, 雙拼
粿肉
幫我走芫茜