2020-06-21 2382 瀏覽
由於疫情關係,好耐都無出去搵食,咁啱係網上見到呢間點心雞煲評價都唔錯,任食火鍋就食得多,加埋點心就未試過,係openrice 又有得訂位又有分攞同埋價錢都實惠,就即管試試。早食早享受所以我地卜咗5點食,地方比我想像中細,我地係第一枱客話已經網上訂咗枱,點知個靚女話部電腦壞咗睇唔到啲booking,不過都唔影響我地入座。坐低先點雞煲有大中小辣,叫咗個小辣但都唔小野(可能我地唔食得太辣),所以即刻夾晒啲辣椒出黎費事愈滚愈辣到食唔到,食落都幾惹味但份量唔太多,都啱嘅留肚食其他,佢單張上2-4位送一份響玲,我同我老公係對呢樣野全無興趣,重諗住叫佢唔使攞黎,但已經遲咗,一份原來有8碌,我地兩個你眼望我眼,心諗叫唔叫佢攞返走好呢,阿靚女可能見我地剩食雞煲就走埋黎話啲響玲即炸㗎好食㗎,咁有成8碌都要食番一兩舊嘅,我同老公每人夾舊點埋雞煲啲汁黎食,咦唔錯喎,一改啲又淋、又硬嘅錯覺,再就咁食又好脆口,唔使一陣就KO晒,呢樣只送無得order,鐘意食響玲嘅一定不可錯過,仲有我見隔離枱3個人都係得8碌喳,所以兩個人去食最好。之後叫咗少量火鍋配料同幾款點心都唔錯,飲品款式唔太多但可接受。整體黎講168呢個價錢
整體黎講168呢個價錢都物有所值,推薦大家去試下,早啲去揀坐個靚位,唔好坐咁近門口,我地坐櫃枱對面,初時都無乜問題,但之後多咗人出入,但又唔閂好度門,嘩啲熱風係咁吹入黎,食到成身汗。
2020-06-04
  • 響玲