餐廳應該剛開業不久,內裡走工業風,簡約裝潢,座位不算多,大概可以容納28人左右,坐得挺舒適。🥗煙三文魚配牛油果沙律配檸檬醋汁/黑醋汁($88)-份量好驚人,超大碟!大碟到我地唔小心郁到張枱成件三文魚碌左落地,我地都唔好意思,但職員好快幫我地處理同補返俾我地☺️-檸檬醋係比較少見,職員介紹的,酸酸地又清新,唔錯,幾開胃!🥣是日餐湯-薯仔忌廉湯-幾creamy,有啲薯仔蓉既感覺。主菜🍖半邊春雞配烤豬肋骨🐔($148)(配$35以下飲品及是日餐湯)(真心抵食!)-好大份!半邊春雞和薯條都各自裝滿了半板牛排板。以為配1條豬肋骨,但揭開發現有兩大條!-🍗燒春雞燒得剛好,金黃色外皮,肉質嫩滑, 味道醃得啱啱好,帶少少咸味個種。-🐽烤豬肋骨應該用左BBQ醬烤,好多醬唔乾身,肉質邊香內裡伴隨肉既少少脂肪,唔膩,都真係唔錯架!😋-🍟薯條量都頗多,小編就更鍾意粗身薯條或薯角🤭💡份量真心夠兩個人share~仲包湯和$35飲品真係好抵食!大推!🍝香辣蒜片蜆肉配扁意粉($88)-意粉份量幾好,蜆肉都多,配左好多蕃茄乾同蕃紅花絲,令味道唔會單調同帶點辣,怕辣同孕婦就可以選其他pasta啦~☕️Earl Grey La

🥗煙三文魚配牛油果沙律配檸檬醋汁/黑醋汁($88)

🥣是日餐湯-薯仔忌廉湯
-幾creamy,有啲薯仔蓉既感覺。

主菜
-🍟薯條量都頗多,小編就更鍾意粗身薯條或薯角🤭

半邊春雞配烤豬肋骨

🍝香辣蒜片蜆肉配扁意粉($88)

香辣蒜片蜆肉配扁意粉

☕️Earl Grey Latte ($45)
-伯爵茶茶香冇俾咖啡蓋過,而且奶打得細滑,同咖啡幾balance,拉花亦拉得很不錯,打卡同味道都做得唔錯!

Earl Grey Latte

💡見其他latte或者cold brew會用針筒裝住俾你㩒espresso出來架,想打卡既可以試下🤩
💡餐廳細細但選擇多,由沙律,小食,意粉,意大利飯,主菜,飲品及甜品都有!一定揀到啱心水!
💡咖啡真係做得唔錯,果然係咖啡研究所。下次來可以試下佢其他咖啡😊 咖啡控可以嚟試下啊!
💡而家餐廳逢星期六日推優惠,$158/90分鐘任飲, 包括咖啡同手沖!好吸引🤩🤩🤩

2023-11-30
半邊春雞配烤豬肋骨