2024-04-23 10 瀏覽
同朋友傾下偈,要搵個可坐耐少少嘅食店,朋友介紹左佢公司附近的新齋橋,主打燒肉,但都有日式料理可選。上到餐廳,發覺勁大舖位,大部份食客都係點燒肉,我地都係揀食燒肉😋⭐極上牛小排自己點咗呢個牛小扒套餐,等咗一陣個套餐就上枱了,賣相唔錯好吸引喎,啲肉望落去就覺得係靚嘢黎。⭐牛板腱肉朋友就揀咗牛板腱套餐,望落一樣係靚肉黎,急不及待想燒一燒了😋過爐火力都幾猛,啲肉放上去一陣就熟了,店員提醒可以喺側邊按鈕到控制火力的。個爐抽風都唔錯,店內雖然都多人燒肉,但係唔覺有油煙味,同埋個網冇黐底,抵讚👍講返兩種肉,個人覺得牛小排可能脂肪位多啲,入口滑啲噃,牛板腱嘅牛肉味就濃啲,兩款肉都好好食,同朋友share就可以試晒啦😋⭐味噌湯 & 沙律 & 白飯個餐仲有湯、沙律同白飯,雖然唔係任食,但份量都好足,個味噌湯熱辣辣好好飲👍⭐餐飲另外個餐仲包括汽水一罐,可自行去雪櫃度揀,朋友揀咗要忌廉,自己就試下呢款菠蘿蘆薈飲,出面街好似唔覺有得賣喎。⭐甜品食完後店員隨即送上雪米糍,仲幫你抹乾淨個位,比空間你食甜品。我見好多枱食客都係食完喺度飲嘢吹水,店員完全唔會趕客,食得輕輕鬆鬆幾舒服。價錢係餐牌上寫幾多就幾多,冇其他雜費
⭐極上牛小排
⭐牛板腱肉
⭐味噌湯 & 沙律 & 白飯
⭐餐飲
甜品
食完後店員隨即送上雪米糍,仲幫你抹乾淨個位,比空間你食甜品
我見好多枱食客都係食完喺度飲嘢吹水,店員完全唔會趕客,食得輕輕鬆鬆幾舒服。價錢係餐牌上寫幾多就幾多,冇其他雜費亦冇加一,都幾抵食喎。
2024-04-18