2023-09-10 670 瀏覽
朋友介紹癲佬一於試試佢今次試既係澳洲產黑毛和牛及北海道四元豚放題套餐(HKD299/人)湯底有6款 我地今次試壽喜燒湯同清新蕃茄湯老老實實 環境唔算逼 裝修都新淨舒服 但我嚟打邊爐唔係食環境呀 (以下為真實個人感受食評❗️❗️❗️)👎🏻湯底(壽喜燒湯及清新蕃茄湯)打邊爐最緊要係咩呀?對癲佬黎講 係湯底呀!呢兩個湯底都非常極之清淡 差小小以為用緊滾水打邊爐 養生既人可能會鍾意 但我就真係要比個dislike壽喜燒湯有小小甜味 而蕃茄湯既味就好似茶記紅湯溝左好多水咁款✊🏻肉類HKD299既呢個set寫明有澳洲黑毛和牛 但講真 真係唔知和係邊呀隻牛牛味唔重已經係死罪 其次仲要鞋焓焓全場MVP係牛舌 有啲咬口 味道都唔騷 比和牛同其他牛肉更有牛味北海道豬肉就不過不失👍🏻丸類自助食材雖然選擇真係唔算多 但啲丸都出奇地有驚喜咖哩爆丸咬落去已經有陣咖喱味 之後仲會流些少汁出黎 外皮雖然粉粉地 但整體都juicy芥末爆丸第一下咬落淡淡地 本身以為無咩料到 點知咬到入去之後攻到眼淚水都出埋黎 但都是yummy的👎🏻海鮮(所謂的)要用app點既海鮮有所謂嘅蝦滑、章魚同墨魚 無啦真係好食既得自助吧到夾既魚柳 碌
朋友介紹癲佬一於試試佢
湯底有6款 我地今次試壽喜燒湯同清新蕃茄湯

(以下為真實個人感受食評❗️❗️❗️)

👎🏻湯底(壽喜燒湯及清新蕃茄湯)
打邊爐最緊要係咩呀?對癲佬黎講 係湯底呀!

✊🏻肉類
HKD299既呢個set寫明有澳洲黑毛和牛
但講真 真係唔知和係邊呀隻牛
牛味唔重已經係死罪 其次仲要鞋焓焓
北海道豬肉就不過不失

👍🏻丸類
自助食材雖然選擇真係唔算多 但啲丸都出奇地有驚喜

👎🏻海鮮(所謂的)
要用app點既海鮮有所謂嘅蝦滑、章魚同墨魚 無啦
真係好食既得自助吧到夾既魚柳 碌完都係滑的 抵讚

👍🏻蔬菜
種類都多 特別既羽衣甘藍、秋葵同紅莧菜都有

👍🏻熱食/甜品
關東煮🍢好食 濃味過個壽喜燒湯底先
地瓜條都唔錯 雖然唔多脆都味道good
另外佢仲有燒賣 但因為調味料嘅豉油真係麻麻哋
所以都影響到燒賣嘅發揮🫠
甜品有乳酪雪糕同牛乳雪糕 個人推薦乳酪雪糕
牛乳雪糕死甜假奶味真係唔該收番埋先🤮
另外 仲見到有啫喱糖 我就無試啦

總結CP值係…….(5個為最高分數)
🉐

呢個價錢建議食好啲🫠埋單加埋一HKD329
今獲真係比人當水魚咁劏🥲

但朋友依然為佢平反:「唔係呀!佢個期間限定蕃茄壽喜燒好L正架!」
癲佬無試過 唔作評論 僅供參考
2023-09-09