2020-03-11 888 瀏覽
觀塘一帶工廈都隱藏左好多唔同種類既美食,好食得晒都可能要一年時間今次就揀左呢間 - 小伊甸,揀既時候純粹因為好耐冇食台灣野,所以就去食下喇!店舖好易搵,地鐵站行過去都只係5-8分鐘左右,路痴去食都唔會有問題!上到工廈,店舖既門外冇太大既裝修,望上去冇咩特別感,正正常常既門牌。開門入到內,即刻有店員會招呼,由於我第一次去呢度,所以穩度起建我都係會book左位先既,不過今晚人就唔算好多,可能始終疫症時期,對人流一定有影響。店員安排坐位之後,我就四圍望下,望望下估佢同宗教機構應該有少少關係,店內既牆身都畫上左畫,而且佢環境都幾大幾闊落,所以整體俾人感覺係舒服既🍽 鹽酥大雞排肉燥飯我揀左呢個雞排飯,雞排好大塊,夠厚身,而且炸得好鬆脆,食炸野最怕就係 1.太油 2.太乾身 3.翻炸有以上3點其中一點,應該會係我心目中大打節扣,呢度既炸雞排就唔錯喇,有肉汁,同埋雞排有經過調味,味道香口至於肉燥,味道都唔錯,唯獨是覺得可以再俾多少少都得。🍽 鹽酥三寶配台式肉燥飯女皇揀左呢個肉燥飯食,可以滿足佢食炸野既慾望女皇分左粒花姿丸同台灣腸我食,不過不失喇,冇咩可以挑剔既地方。炸雞都炸得好,一樣保持到外脆內多汁

不過今晚人就唔算好多,可能始終疫症時期,對人流一定有影響。

鹽酥大雞排肉燥飯
🍽 鹽酥大雞排肉燥飯
我揀左呢個雞排飯,雞排好大塊,夠厚身,而且炸得好鬆脆,
食炸野最怕就係 1.太油 2.太乾身 3.翻炸
有以上3點其中一點,應該會係我心目中大打節扣,
呢度既炸雞排就唔錯喇,有肉汁,同埋雞排有經過調味,味道香口

至於肉燥,味道都唔錯,唯獨是覺得可以再俾多少少都得。
鹽酥三寶配台式肉燥飯
🍽 鹽酥三寶配台式肉燥飯
女皇揀左呢個肉燥飯食,可以滿足佢食炸野既慾望

炸雞都炸得好,一樣保持到外脆內多汁。
黑松露醬薯條
🍽 黑松露醬薯條
UM... 至於呢個薯條呢,先講個醬,醬汁係冇問題既,都幾好味既,
不過呢,個薯條相比之下就差喇,因為薯條上枱既時候已經係凍左,
應該唔係即時炸起既,所以呢個亦都係一個扣分位

🍽 波霸牛奶茶
🍽 檸檬賞紅茶
呢度既台式飲品係同賞茶合作,所以都會有質素既保證。
波霸牛奶茶既珍珠好有咬口,係我中意個個軟硬度,女皇表示好好飲!
檸檬賞紅茶其實即係檸檬茶,不過佢茶底好香,加上檸檬味好足,我仲要叫左走甜,
簡直係嬴晒!!!

雖然薯條扣左分,但仍然都可以ENCORE

順帶一提,我覺得就算上黎飲杯野傾下計都係OK既!
2020-02-18
鹽酥大雞排肉燥飯