2015-05-13 1734 瀏覽
食完妹夫買既母親節蛋糕, 我媽建議去觀塘廣場一間酒樓, 而呢間係我仲係寶寶既時間就已經黎過, 所以呢間真係開左好耐!!! 裡面都敵不過歲月既洗禮, 地方都比較舊啲。我地同行6個, 連埋 bb, 都叫左十幾樣野食。花生南乳豬手味道一般, 唔夠爽口, 食左少少無食。上海菜肉包上面有啲白芝麻, 食落去有豬肉同椰菜, 一啲都唔肥膩, 清清地, 建議一試!鮑汁叉燒包就失望少少, 見到入面有2條肥豬肉, 仲有比較乾, 口感一般, 蒸煮時間宜控制恰當!雞蛋豬腳薑就要叫啦, 我妹仲補緊身, 對比之前北斗翁果到, 呢個就送到果時已經有好香既薑醋甜味, 非常開胃, 亦有2隻雞蛋。汁係甜甜地, 之後攞左啲黎送飯。北菇滑雞飯, 我地叫左2個而已。無任何醬油既, 只有白飯, 半隻冬菇同幾塊雞肉。雞肉係幾滑既, 易入口, 飯就偏多油, 係蒸既時候落油係等佢香啲, 可惜唔覺有咩香味, 所以最後要落薑醋送飯。金蒜唐生菜係第一道菜, 熱辣辣食, 好好食, 份量唔會話太少, 建議一試!蜜汁叉燒腸, 都係比較令人失望。唔知點解呢間啲叉燒咁乾淨淨, 總之都係一般般!!!鮮蝦菜苗餃, 我無食, 因為對蝦有敏感。我2個妹話 Ok

我地同行6個, 連埋 bb, 都叫左十幾樣野食。

花生南乳豬手味道一般, 唔夠爽口, 食左少少無食。

鮮蝦菜苗餃, 我無食, 因為對蝦有敏感。我2個妹話 Okay 啦!

香麻流沙包就真係幾香, 亦都幾 rich , 係唔錯既選擇!

之後我妹叫左個燕窩雙皮奶, 芒果糯米卷做甜品, 見佢地食哂就知好味啦! 雙皮奶都幾滑, 燕窩都唔少! 糯米都唔錯。

可惜, 服務生成日見到當睇唔到, 野食其實都要等好耐好耐先食到!!!
蜜汁叉燒腸
金蒜唐生菜
雞蛋豬腳薑
香麻流沙包, 上海菜肉包, 鮑汁叉燒包, 鮮蝦菜苗餃
花生南乳豬手, 北菇滑雞飯
2015-05-10
母親節