2013-07-31 1102 瀏覽
同事要外遊,突然醒起有2張兌換券未用,所以就益我和另一同事享用,我按照指示3天前預約12:45.去到酒樓冇人帶位,要自己搵位(因為有好多空枱). 一坐低就同侍應講,我係食團購午餐,2位,侍應話,我攞過張紙比你寫啦.侍應遞來一張粉紅色團購專用紙,我睇唔明,就問遞紙比我既侍應, 佢話: 張紙寫得好清楚, 你自己睇啦. (0服務) 我再問另一位較高級D既,都解釋得滿意,我就按指示點左點心和飯. 滿心歡喜等食物的時候,遠處亞姐捧住兩個細碗行黎, 我不禁和同事講"唔係咁早上甜品呀". 到亞姐放低兩碗野時,啊~原來係我地點的湯飯(超細碗).跟住點心,美食一碟碟上, 雞腳~每人一只,生炒骨~一只骨碟,四季豆~一只骨碟,青瓜~一只小碟,菜苖餃~真係得一只, 蘿白絲鬆餅~點解有3只(因為隻碟超污糟,應該係其他客人退貨,所以就益我地)食完呢幾碟超迷你的點心和湯飯後(只係填左1/3個肚),都已經坐了差唔多一個鐘,我就同另一位侍應講,唔該上埋兩碗甜品,燉奶,呢個侍應亦都係串咀之人,佢話"燉奶係好耐呀", 我地話,都坐左成個鐘,而且我地趕返工,佢就話"你地趕返工牙"就轉左身行左去.(又係0服務,態度勁差).燉奶過左幾分鐘就到左,係正常Size,味道很好.(終於有一樣野我係滿意既) 當時酒樓亦都唔係滿座,我周圍就有2張空枱,但呢班侍應比我地既感覺就係, 呢兩条友食團購餐,好Cheap.
需然有2張同事送的兌換券,但我地埋單都要每人比14.5. 因為48元午餐,重要收加一&每位7元茶芥.
總括而言,唔好貪平,需然我只係比左14.5+0.5tips/位, 但就食到一肚氣.
富臨48元團購午餐
2013-07-31