2021-05-10 521 瀏覽
以前聽電台阿蘇成日推介利寶閣,早幾年有幫襯開尖沙咀分店晚市,盤菜都幾好。最近見疫情緩和又在網上見到利寶閣芫茜系列,所以網上訂左食呢個點心放題。點知觀塘呢間芫茜系列一點也不好食,伏!先介紹比較好食點心:鮑魚酥和炸物,每人一件,味道雖好,但是室溫凍的!! 唯一熱辣辣的花膠灌湯餃 ,每人一客,不是任食,呢個最好食。潮州粉果,size 較細,皮薄,相比其他劣食,這個味道不過不失,而且不是室溫,係熱的。失望的芫茜系列:芫茜燒賣 - 個皮沒有芫茜,只是在面上加芫茜, hea 到爆,芫茜燒賣製作求其,好難食!粥凍,冇乜芫茜味,內裡排骨生的。雪糕又係hea到爆另一騙照,更加是無語。。。自我安慰起碼不是不知明的雪糕球,食左唔會肚痛。 與網上訂購圖片完全不一樣! 芫茜蝦餃冇芫茜味 還叫左其他等左好耐一直冇來,人手又不足! 最後無奈埋單,網上俾左hkd134位,埋單再補hkd 3x 茶位連服務費。希望其他人唔好好似我中伏!
先介紹比較好食點心:

鮑魚酥和炸物,每人一件,味道雖好,但是室溫凍的!!
炸物每人一件,不是任食的鮑魚酥

唯一熱辣辣的花膠灌湯餃 ,每人一客,不是任食,呢個最好食。
花膠灌湯餃

潮州粉果

失望的芫茜系列:
騙照芫茜燒賣

芫茜粥

芫茜粥

粥凍,冇乜芫茜味,內裡排骨生的。
騙照雪糕

雪糕又係hea到爆
與網上訂購圖片完全不一樣!
芫茜蝦蛟
芫茜蝦餃冇芫茜味