餐廳: 丼丼屋 (創紀之城五期(apm))
資訊:

2016-10-15 1436 瀏覽
原本想食元氣,但apm嘅元氣實在太多人了,先7點已經要等70幾張飛,唯有屈就下行過隔離食丼丼屋。其實我平時麻麻地食刺身丼,亦麻麻地食吞拿魚,因為我唔鍾意口感太淋嘅野食,但今次我又罕有地亂點咗呢個辛辣牛油果吞拿魚丼,而佢又比我想像中好味!因為佢係吞拿魚粒,所以每粒都沾滿辛辣醬汁,要黎送飯一流。而牛油果又中和番辛辣吞拿魚粒嘅濃味,同時佢亦令成個飯有多重口感,成件事幾夾。至於友人點嘅十勝帶廣名物豚丼亦唔差,豚肉係半肥瘦,口感唔會好鞋,日式醬汁亦加分,但就略嫌有點太油。宜家係apm foodcourt食個飯都要60 70蚊,但又唔係特別好味,所以丼丼屋之後都可以係我喺apm嘅其中一個飯堂喇!

辛辣牛油果吞拿魚丼
十勝帶廣名物豚丼