餐廳: 一杯鐵板燒居酒屋
資訊:

2011-08-06 9 瀏覽
上星期日相約好友到APM lunch,11:00am左右好多Shops都仲末開,so嘆完杯Coffee到12:00pm到再覓食。我地2人行行下到左4樓見到呢間係新開嘅日本居酒屋,見到門面很美,2話不說就冲入去啦。依家好少地方食飯唔洗等位,入去時食客只有7、8枱吧。這兒環境舒適,確實係個吹水慢進午餐嘅好地方。場中係一個鐵板燒枱,師父已ready幫客人弄餐 ...我地主要叫左2個set 再加 2款燒肉串壽司定食 plus 湯蕎麥麵Whole set 有壽司10件,壽司水準不差,魚生新鮮,飯唔鬆散,good!湯蕎麥麵我就無試過,不作comment 燒牛內粒定食牛內粒豐香,肉味濃郁,火喉適中,唔un唔太淋,極讚 哈哈,麵豉湯我亦無試過,不作comment 但應係水準之作,滿佈材料的!串燒牛舌 & 明太子雞肉賣相、份量相當吸引,牛舌好淋,味道唔差,可惜口感怪怪,淋得黎無左o趙頭 ; 而一啖明太子雞肉後,感覺好heavy,有立時重左10幾磅之感,是因明太子沙律醬太厚喇 ,減量的話會更易入口。雞肉亦油多,食左半支飽到上心口!總括而言呢餐okay啦,可以試多試。

杯碟留影。
Menu Design 好正!
我地主要叫左2個set 再加 2款燒肉串

麵豉湯 & 豆腐卜
牛內粒豐香,肉味濃郁,火喉適中,唔un唔太淋,極讚
哈哈,麵豉湯我亦無試過,不作comment
但應係水準之作,滿佈材料的!

串燒牛舌 & 明太子雞肉
串燒牛舌 & 明太子雞肉
,減量的話會更易入口。雞肉亦油多,食左半支飽到上心口!

總括而言呢餐okay啦,可以試多試。
2011-07-31
Menu Design 好正!
杯碟留影。
  • 壽司定食