2022-05-10 93 瀏覽
星期日行完山搭車出返西貢市中心正好肚餓,喺市場街來回行咗幾次決定試吓呢間新開嘅cafe。望住個餐牌三心兩意揀咗好耐最後決定要無Black Truffle Toast。飲品選擇頗多。天氣熱本身想飲杯iced latte但見好似好細杯應該唔夠我消暑最後叫咗杯Berries Yogurt Smoothie,價錢稍為偏貴,唔知味道點呢~等嘢食期間突然一陣機器聲劃破寧靜,心諗應該係打緊我杯smoothie🤣不過聲音實在同氣氛有啲格格不入⋯果然轉頭就送到杯Smoothie ,坦白講以呢個價錢嚟講份量可以再多啲⋯不過好彩味道唔錯都好足料,食到好多berries籽😂飲住杯Smoothie 一路欣賞吓cafe環境。等咗一陣,主菜嚟啦~一上枱滑蛋仍在冒煙,而且轉嚟陣陣黑松露香味,令人食指大動👍🏻熱辣辣嘅滑蛋,配合黑松露香,再加上烘烤得外脆內軟嘅多士,真係令人食完一啖忍唔再食多幾啖。杯飲品雖然有少少平凡,但呢個多士真係令我好有驚喜!因為呢個多士,即刻覺得今餐好滿足😋總括嚟講嘢食好食但嘢杯就價錢稍貴。

不過聲音實在同氣氛有啲格格不入⋯
Berries    Yogurt  Smoothie

不過好彩味道唔錯都好足料,食到好多berries籽😂
飲住杯Smoothie 一路欣賞吓cafe環境。

Black  Truffle  Toast

杯飲品雖然有少少平凡,但呢個多士真係令我好有驚喜!
因為呢個多士,即刻覺得今餐好滿足😋
總括嚟講嘢食好食但嘢杯就價錢稍貴。