2014-03-09 693 瀏覽
西貢向來都多野食,但最多就係西餐同海鮮,冬天想食雞煲?! 得!搭車出外面啦!好難得見到有間主打食雞煲,羊腩煲同煲仔飯!其實我就已經試左幾次!但今日先發現無人提過呢間野!so, 講幾句啦!今晚同男朋友兩個人食,叫左個四川麻辣雞煲半隻,盛惠$130另加生菜$30其實佢就有好多野加既,例如:枝竹、肥牛、丸生菜咪就係一般生菜囉四川麻辣雞煲半隻 小辣睇圖就應該見到有d辣椒仔係到既!但食落又唔係辣wor,不過就真係麻囉!如果第一次食,但又一般食得辣,其實可以叫完小辣再叫佢加辣既!慢慢加,安全dD雞剛開始食個陣其實好嫩,但當然煲得耐就會老好多啦130 半隻其實有d貴既,不過西貢價差不多雖然無相,但都想講下其他野!煲仔飯 - 一般般,有飯焦既!但真係太細,我同屋企人(共4人)食要一大一細先夠。通常order左個大既,黎個陣都會聽到人話:下!呢個係大嫁喇?蠔餅 - 粉太厚,但蠔夠同其他西貢既餐廳一樣,呢到都可以帶海鮮黎加工既!順帶一提,行前幾步會發現有一間寫住專食煲仔飯既,但其實兩間係一樣,係呢間都可以食到煲仔飯]

其實佢就有好多野加既,例如:枝竹、肥牛、丸

生菜咪就係一般生菜囉

四川麻辣雞煲半隻 小辣

D雞剛開始食個陣其實好嫩,但當然煲得耐就會老好多啦
130 半隻其實有d貴既,不過西貢價差不多

雖然無相,但都想講下其他野!
蠔餅 - 粉太厚,但蠔夠

同其他西貢既餐廳一樣,呢到都可以帶海鮮黎加工既!

]