2022-10-15 295 瀏覽
專程選擇平日入來食牛牛,因為希望唔使點等位,黎到當然要試下被稱為全港最好味既沙嗲牛肉麵,D湯汁係會掛汁架,完全唔係平時茶記食到既湯麵上淋上一羹沙嗲牛咁普通。黑椒牛脷潛艇,大家記得要食潛艇,唔係包,因為潛艇係配厚切牛脷,而包係配薄切,識食牛脷既,當然食厚切啦!椒鹽一口牛面珠登,呢個係必食呀!好淋,但又保留到Collagen,想再野味D,可以自行灑上餐桌上提供幾款不同口味既調味粉,老闆娘推介配麻辣粉會較合適。呢個好味到我地之後再encore多一客😋見到相片有流沙鹹蛋黃魚皮,只係$50,當然要order啦,平時買某品牌既鹹蛋黃魚皮都幾十蚊,仲要唔係熱辣辣,呢個勁香脆,好快俾我們這一家清晒🤣阿仔一黎到已經話要食薯條和雞翼,order了一客色色薯條,是一客原味薯條,可自行配搭餐桌上的調味粉,我自己較為喜歡配蜜糖芥末,阿仔就鍾意配紫菜粉,5、6款不同口味,更有一種啱你。另外阿仔選擇了色色爆汁雞翼,老公和阿仔就喜歡加入孜然粉和麻辣粉,咬落真係爆汁,勁juice!!而我當然order了流沙鹹蛋爆汁雞翼,呢個勁野味,又有鹹蛋黃既香,又爆汁,好想再encore,但已經食唔落。因為食完黑椒牛舌潛艇覺得好好味

因為食完黑椒牛舌潛艇覺得好好味,所以再order一客鹽燒厚切牛脷心,呢個就略為中規中舉。

見到隔離枱既厚切牛脷扒飯勁正,下次再來要試下先
沙嗲牛肉麵
黑椒牛脷潛艇