2014-05-04 1053 瀏覽
非常之好甜品既我,當然飯後就要食個甜品,同朋友繼續吹下水喇。今次仲要日山長水遠入到西貢食海鮮,就更加要食,九點幾已經食飽飯,當然要去西貢滿記食埋個甜品先走人。西貢既滿記甜品,有三個舖位咁多,雖然我地好多人,但等左五分鐘就有得入去,雖然位置幾隱秘,但原來裹面非常之光猛而且都好有滿記風格既裝修。地方都唔細所以座位方面就無太迫昸感覺,角落頭唔哂靜,岩哂我地慢慢傾慢慢食。今次想食一d滋潤既甜品,所以我揀左杞子圓肉燉花膠。杞子圓肉當然可以明目喇,。桂圓肉好清甜,而且有龍眼肉味,花膠燉到好林,唔洗點咬就係口到溶,完全有膠質既感覺,而且冰糖水亦唔會過甜, 食落唔錯,食完好似好滋潤咁,可能係心理作用喇