2012-09-06 1425 瀏覽
出完海最好的活動就係食海鮮...星期日好塞車, 由西貢碼頭坐的士過嚟坐咗成120蚊玩得太攰了, 我都無去揀海鮮, 坐晌位度等食, 有驚喜仲好 (懶就懶啦!)沙薑雞腳: 無食到, 不知如何白灼海蝦: 肌肉結實, 新鮮爽甜椒鹽墨魚: 幾爽口, 但是日對香口嘢無乜興趣 (因為晏晝BBQ咗)蒸鮑魚仔: 無味, 浪費胃納, 又難消費蒜蓉粉絲蒸扇貝: 是日Highlight!!! 扇貝僅僅熟, 仲痴殼, 好鮮甜, 蒜蓉粉絲又好味!清蒸杉斑: 養魚, 鞋, 哂錢!! 我只食了近魚尾部份!XX蜆蒸蛋 (唔知叫咩名): D蛋好滑但食唔出有海鮮味, 同埋D蜆無味馬拉盞通菜: 幾好食, 但我已經好飽, 只係食咗幾條咕嚕肉 (邊個叫咕嚕肉架?!): 好唔掂! 叫咕嚕肉片就差唔多, 嚟呢D地方都係食返海鮮穩陣啦!甜橙 (送): 真係好甜!其實呢間我都食過好多次, 以前都覺得唔錯喎! 係今次覺得麻麻地, 唔知係咪叫錯餸? 唉, 下次都係唔好懶, 搵食要靠自己!PS 食得7788嗰時, 侍應問我地有冇渣車, 如果無可以坐佢地架車出坑口站! 服務一流! 抵讚!

沙薑雞腳: 無食到, 不知如何
白灼海蝦: 肌肉結實, 新鮮爽甜
白灼蝦
椒鹽墨魚
蒸鮑魚仔: 無味, 浪費胃納, 又難消費
清蒸鮑魚仔
清蒸杉斑: 養魚, 鞋, 哂錢!! 我只食了近魚尾部份!
鞋烚烚衫斑
XX蜆蒸蛋
馬拉盞通菜: 幾好食, 但我已經好飽, 只係食咗幾條
咕嚕肉「片」
甜橙 (送): 真係好甜!

2012-09-02
白灼蝦