2010-10-26 72 瀏覽
是日朋友生日,所以人多可以食多D款既海鮮,聽聞食套餐會細碟, 所以都係散叫海鮮, 而且佢地服務都幾好, 樓面D姐姐又好識做, 本來只有生果或甜品, 見我地有人生日, 主動話俾生果同埋甜品我地, 都算係咁囉~ 仲免加一添。好喇, 講下D餸先。椒鹽瀨尿蝦   (超好味, 炸到好脆, 但佢個椒鹽似七味粉, 都好好味既)椒鹽鮮魷    (一般啦)清蒸青衣    (初初蒸得未夠熟, 樓面話再蒸就唔好食, 所以再淋多次熟油, 都好滑)蒜蓉粉絲蒸扇貝 (蒸耐O左, 粒扇貝好”UN”)油鹽花甲加粉絲 (好味, 粉絲入晒花甲D鮮味, 而花甲亦不會太熟而難食)果皮蒸飽魚   (唔覺有果皮香味, 一般)酥炸生蠔    (炸得好乾身, 又唔太多粉醬, 好正)豉椒炒聖子   (啖啖肉, 好味)薑蔥炒蟹    (OK~蟹膏頂晒蓋)

椒鹽鮮魷    (一般啦)
蒜蓉粉絲蒸扇貝 (蒸耐O左, 粒扇貝好”UN”)
果皮蒸飽魚   (唔覺有果皮香味, 一般)
酥炸生蠔    (炸得好乾身, 又唔太多粉醬, 好正)
豉椒炒聖子   (啖啖肉, 好味)
薑蔥炒蟹    (OK~蟹膏頂晒蓋)
椒鹽瀨尿蝦+椒鹽鮮魷
酥炸生蠔