餐廳: The Ground Kitchen
資訊:

2023-12-04 71 瀏覽
同朋友食生日飯,終於可以食到bookmarked左好耐嘅the ground kitchen跟OpenRice指示西營盤C出口街,其實都有啲遠,唔止5分鐘,行左10幾分鐘先到😆去到6:00pm未夠,餐廳已經坐滿人,係呢個咁多人北上嘅時勢,仲有咁多客人,真係實力嘅表現,好彩我地訂左位😆餐廳嘅樓面~服務態度親切~~又會不時加水同幫忙執枱咁樣,並不會因為多客而忽略左~非常好食物方面:ordered 左兩個套餐主食:牛柳及波士頓龍蝦各一牛柳如果無特別要求,餐廳都會整到5成熟,好嫩,牛柳係靚嘅牛柳,所以用淡調味為主,令牛味更突出~~整體好食另一款波士頓龍蝦🦞 就比較失色,調味雖然好食😋但焗耐左少少,令到肉質偏乾及韌,但整體都ok 的,下次我會試吓魚,可能會好食啲飲品~推薦🍹酸梅檸檬梳打,超級好飲🥹酸梅係好食嘅質素,甜酸度適中,又唔會太鹹,梅味濃,所以呢款飲品好出色!餐湯~選擇了廣島蠔周打魚湯,魚味濃又唔腥 魚係煎香過嘅魚香,廣島蠔有一隻,輕輕燒過,好味!油甘魚沙律都好食,每碟有兩片厚切油甘魚,同酸甜嘅沙律一齊食 味道好有層次感~好味😋一定會再訪呢間小店😊

食物方面:ordered 左兩個套餐
主食:牛柳及波士頓龍蝦各一

飲品~推薦🍹酸梅檸檬梳打,超級好飲🥹

一定會再訪呢間小店😊