2024-01-21 299 瀏覽
今日又在西環找美食,留意👀咗這間食店一般時間,假日較人多,所以在平日,下午茶時間才去。今次menu 係甘荀忌廉湯carrot cream soup, 手打牛肉漢堡double decker beef hamburger & cappuccino, yummy湯幾creamy又唔會太咸,漢堡牛肉鬆化,麵包來到枱時仍暖暖哋,裡面有幾片青瓜,唔係普通青瓜,係gherkins 那種,因為我唔食芝士,所以相片中burger走 cheese, 漢堡包裡有些cream, 有塊新鮮生菜🥬添如果你與我一樣,是個漢堡控,就要嚟試吓,雖然講到好似同麥記signature差不多,不過肉質,配置那些薯條🍟 french fries, 佢脆口感加上可以坐低慢慢食,這份享受情懷完全與麥記是大不同,兩碼字事。如果這間食店在side dish 上可以增加啲款式,例如加$20, 多啲沙律菜之類,就更完美今天女店員很細心,覺得她似是老板娘,佢會問吓客人覺得食物好食嗎?又送你杯水,給予人那種feel 是唔係食完比錢,純做生意,而是妳吃完覺得這裡食物好味,她會很高興那種, 做生意有誠意最緊要, 我覺得這樣食客食完都有正能量帶回

今天女店員很細心,覺得她似是老板娘,佢會問吓客人覺得食物好食嗎?又送你杯水,給予人那種feel 是唔係食完比錢,純做生意,而是妳吃完覺得這裡食物好味,她會很高興那種, 做生意有誠意最緊要, 我覺得這樣食客食完都有正能量帶回家

還有一點,是這間食店出面有個打卡位,我見不少人在這個位拍照,不過如果人站在馬路就要小心

漢堡餐是$88, 有10%service charge , 不過只可以跟soft drink, 我飲cappuccino,所以另計
carrot  🥕  soup,  beef  burger,  cappuccino
2024-01-18