2016-01-15 669 瀏覽
由於好近自己既關係,其實NOODIES一開業已經幫襯過,但當時款式唔多,湯底淡,而且味道不怎樣,就覺得$46一碗兩餸麵相當唔抵食。不過既然人地啱啱開,所以事隔一段時間之後就決定俾多次機會佢,發現水準大躍進咗點咗溫泉蛋+手斯雞+帶子 喇沙湯底、韓麵先講湯底,對我啲唔食得辣既人來講係辣咗少少,味道質感其實完全唔似喇沙...... 如果可以重番啲椰奶味會更香更滑,同埋會似番碗喇沙! 至於我最重視既麵底,韓麵其實就係公仔麵,煙煙韌韌,口感相當唔錯,而且份量都幾夠溫泉蛋做得到流心,而且蛋味濃,唔會淡貿貿,合格~ 至於手撕雞,用既雖然都係雪雞,但係就唔會有雪味,而且煮得相當嫩滑,一啲都唔韌,抵讚至於作為升級配料既帶子,有隻湯匙咁大隻,仲幾有鮮味,唔錯唔錯雖然環境比較狹窄,但乾淨企理,而且服務好好,加上見到有咁大既改善,相信佢地都係願意用心經營,值得再次支持!

點咗溫泉蛋+手斯雞+帶子 喇沙湯底、韓麵