幾年前黎過兩次食平日晚餐, 當年西營盤冇咁多好野食, 就貪佢算好坐, 裝修幾靚, 算容易book 位, 同野食都ok. 呢排啲餐廳間間都book 爆, 就一個禮拜前book 咗呢度做backup. 最終星期五晚真係度度都冇位, 都要黎食. 打算送個生日蛋糕黎切, 諗住切餅費都一係一二百。感謝佢同我講, 切餅費要三舊水. 呢度都要三舊水?!我飛的返屋企食算. 黎到先知原來一定要安心出行先入得去. Main dinning room基本爆咗. 好嘈. 嘈到基本上唔係點傾到計. 嘢食黎講,首先利申好少食印尼嘢,所以唔太知應該期望啲乜。唔想諗下叫曬佢7個signature dish + 個印尼炒飯. 仲叫咗渣印尼Sangaria.Sangaria 隻杯好靚, 仲有支鮮花響杯邊點輟. 飲唔出印尼Sangaria 同普通sangaria 點印尼法. Sangaria 黎講算不過不失. 嘢食當中Gado Gado , 雞沙嗲串, 印尼炒飯係真好食嘅。沙嗲個調味醬花生味好香, 甜度適中。最唔鐘意係small plates 嘅牛, 雖然牛好淋, 但個醬真係好多兼重口味, 似食緊醬多啲. 主菜豬腩肉真係好

嘢食當中Gado Gado , 雞沙嗲串, 印尼炒飯係真好食嘅。沙嗲個調味醬花生味好香, 甜度適中。最唔鐘意係small plates 嘅牛, 雖然牛好淋, 但個醬真係好多兼重口味, 似食緊醬多啲. 主菜豬腩肉真係好肥吓,個皮燒得太燶。我攞嗰舊基本八成皮都係黑色. 其他冇咩特別好唔好食,正常嘢冇乜驚喜咁。大蝦就係普通燒大蝦咁,好在肉唔霉。長豆都幾油, 正常嘢, 冇特色... 朋友話食食吓覺得所有嘢都差唔多味😂

結果食唔曬. 攞食剩嘅走. 俾咗兩個有格嘅紙盒, 但冇袋. 夠環保.

總結:是晚真係太嘈. 講嘢嗌交咁. 決定搵吓香港有咩其他地方有好嘅印尼嘢食又坐得ok.