2021-11-25 219 瀏覽
一個人經過堅尼地城本身想去誠記食邪惡三文治,點知上到去無開。於是上OpenRice 睇吓附近有咩好食😋搜尋下俾呢間小店店名吸引,啱晒自己一個人去食~小店在路旁偶然聽到汽車駛過嘅聲音,但室內播放輕柔音樂,俾人感覺好似兩個截然不同嘅世界。甚有一種逃避煩囂嘅感覺~Day Menu主要有咖啡、包類、甜品等。Night Menu有埋酒飲一坐低店員好貼心自動遞上清水三心兩意之下決定試吓較少見用三文魚籽配搭嘅Eggado,可以㨂cheese & onion bagel或者sourdough。另外伴碟會有沙律菜Bagel烘得微脆、蛋炒得夠滑,配埋粒粒晶瑩剔透嘅三文魚籽,味道實在非常不錯席間見其他客人落單咖啡時,店員都耐心了解客人口味並建議客人選擇。上枱時都會非常詳細介紹飲用方法。不過由於今日唔想飲咖啡所以就試咗杯Green tea latte。少少失望嘅係green tea latte偏甜,甜味稍為蓋過抹茶香味⋯最後有尐意猶未盡叫咗個apple pie味道唔太甜又好香肉桂味~不過自己一廂情願以為係熱pie原來係凍嘅🤣店舖甚有特色,絕對值得再試~

甚有一種逃避煩囂嘅感覺~

Day Menu主要有咖啡、包類、甜品等。

Night Menu有埋酒飲

一坐低店員好貼心自動遞上清水
Eggado  with    Bagel

Green  tea  latte

最後有尐意猶未盡叫咗個apple pie
味道唔太甜又好香肉桂味~
不過自己一廂情願以為係熱pie原來係凍嘅🤣
Apple  Pie

店舖甚有特色,絕對值得再試~
2021-11-22
Eggado  with    Bagel