2023-07-17 210 瀏覽
前日約咗好耐冇見嘅朋友,佢趁住放假嚟到西營盤呢邊等我放工一齊食個tea~我哋揀咗呢間台灣餐廳,之前我哋都幫襯過幾次,今次試吓佢嘅tea,都幾抵食~台式香菇肉燥乾拌新竹米粉$62一大碗肉燥乾拌米粉,食落覺得好香好惹味,佢仲配埋鹽酥花枝丸兩粒同埋台灣腸兩粒~幾鍾意台灣腸,熱辣辣,仲有好多肉汁,一咬啲肉汁流晒出嚟,好Juicy嘅感覺,花枝丸好有咬口寶島蛋餅吞拿魚肉鬆$72每次嚟都一定會點一個寶島蛋餅🥞好有台灣嘅感覺~薄薄嘅蛋餅🥞包住好香嘅肉鬆同吞拿魚,食落覺得好豐富~黑糖波霸奶蓋芝士蛋糕$60一件巴斯克芝士蛋糕🍰有黑糖珍珠同埋奶茶cream~自己倒啲珍珠同埋奶蓋係芝士蛋糕上面~芝士蛋糕食落好香濃,珍珠煙煙韌韌芋頭鮮奶$17飲落有幾香嘅芋頭味,叫咗走糖,都有適合嘅甜度~仲有粒粒芋頭喺底,好好飲,亦都好飽肚黑糖波霸奶茶$17朋友好鍾意飲珍珠奶茶🧋幾香濃嘅奶茶味,仲有大大粒珍珠,食落好有嚼口

台式香菇肉燥乾拌新竹米粉$62

寶島蛋餅吞拿魚肉鬆$72