2017-04-09 1627 瀏覽
中環食晏,人多又貴,質素又未必有保證。搭三個站地鐵,原來有更好嘅選擇。上星期同老公試左呢間餐廳。遠離中環,環境寧靜,可能近香港大學,仲多左一份文青feel. 頭盤我地揀左忌廉西芹湯,同雞脾菇. 湯好特別,個菇成朵玫瑰花,超靚!主菜係 slow-cooked cod fish 同 pork belly. Pork belly 肉入口即溶,外皮好脆。Cod fish 個様無乜特別,食落有驚喜! 最開心係我一向唔食魚嘅老公,都話好味不停食. 主角來了!呢間餐廳最出名是甜品,好期待!我地點了 Kyoto Garden 同 Green Tea Tart. 果然無令人失敗,賣相同味道都無得輸 大滿足的Lunch, 視覺同味蕾都有很好的享受!
中環食晏,人多又貴,質素又未必有保證。
搭三個站地鐵,原來有更好嘅選擇。

大滿足的Lunch, 視覺同味蕾都有很好的享受!