2024-05-02 34 瀏覽
最近跟先生去開西環探屋企人,印象中同事介紹過有間CAFE好靚,好多裝飾佈置,食物也很不錯,所以晏晝特登去試下。我們點了三份食物,分別是:🔆黑松露迷你披薩,以優質的黑松露為主要配料,搭配薄脆的餅皮,味道濃郁而香濃。佢嘅外觀就已經好吸引,迷你嘅尺寸啱哂一個人食,啖啖都咁精緻。而且佢哋用咗新鮮嘅黑松露刨片,香氣撲鼻,真係令人垂涎三尺😋。一啖咬落去,外皮烤得脆口,啖啖都充滿咗松露嘅濃郁香氣。餅底亦都夠軟,啖啖都好有口感👍🏼。佢哋仲加咗啲芝士🧀,令味道更加豐富,啲芝士溶咗之後好似絲一樣,拉得又長又絲滑,咁樣啖啖都有芝士嘅香濃。總括嚟講,呢款黑松露迷你披薩真係超級好味,價錢都唔算貴,啱哂想享受高級食材但又唔想嘥錢嘅朋友。我真係好推介大家去試下👌🏼🔆牛角包窩夫,餅皮酥脆,內夾牛油果、明太子和鮮蝦肉,口感豐富且美味可口。🔆蜜糖芥末香草醬單骨雞翼,醬汁甜中帶辣,搭配嫩滑多汁的雞翼,味道鮮美且香氣撲鼻。真係食落👅好正呀!雞翼啖啖肉,啖啖嫩滑,啖啖多汁,佢嘅肉質真係好新鮮🐔,啖啖肉,真係正到冇得頂。而且佢嘅醬汁更加係令到我哋個人食指大動😋。個醬汁啖啖香味,啖啖甜中帶微辣🌶️,啖啖鹹香中又帶有少少芥末嘅刺激,每
🔆蜜糖芥末香草醬單骨雞翼,醬汁甜中帶辣,搭配嫩滑多汁的雞翼,味道鮮美且香氣撲鼻。真係食落👅好正呀!雞翼啖啖肉,啖啖嫩滑,啖啖多汁,佢嘅肉質真係好新鮮🐔,啖啖肉,真係正到冇得頂。而且佢嘅醬汁更加係令到我哋個人食指大動😋。個醬汁啖啖香味,啖啖甜中帶微辣🌶️,啖啖鹹香中又帶有少少芥末嘅刺激,每一次食落都令到個味蕾感到一陣陣嘅驚喜😲,完全唔會覺得悶。呢個可以算係蜜糖芥末香草醬嘅完美配搭,真係充滿驚喜🎉。之後仲有陣陣嘅香草味🌿,啖啖清新,食嚟食去都唔會膩,啖啖令人回味。講真,我未試過咁好食😍嘅雞翼🍗,一啖入口就令到我唔想停,真係一個字——正!
每款食物都賣相精美,經過精心裝飾,視覺效果不得了。無論是質素、賣相還是味道,這間餐廳的食物都很出色。