一條保德街已經有好幾間cafe,雖然住附近但都係第一次嚟呢度 今次就揀咗喺街角嘅Brew Bros cafe,佢一身粉藍色牆好sharp醒店內環境都尚算寬敞,枱與枱之間都有一定距離,唔會好壓迫,感覺平日下午可以坐一陣子 佢有早餐、午餐同all day menu提供,都有一啲甜點包括scone同cheese cake等,今次就嗌咗一個egg benedict 同一份出哂名嘅french toast,提醒french toast都預咗要等20分鐘左右架~ 再嗌咗杯熱cappacccino 同 Iced chocolate,佢現場都有咖啡豆出售,亦都好細心列哂佢嘅產地同口味先嚟主食,初初以為egg benedict佢係配muffin包底,但原來係配sourdough,包好鬆軟,仲有牛油果、菠菜蓉同脆煙肉,好match 再等咗陣french toast都嚟到,有兩大塊厚身toast配上果物,有香蕉、士多啤梨同藍莓,好豐富同滿足 煎得鬆軟外皮香脆,加上忌廉一流飲品方面,cappaccino係高水準!啡味厚而唔酸,我鍾意!而Iced chocolate就相對失色啲,味道淡左啲

煎得鬆軟外皮香脆,加上忌廉一流