2024-04-02 11 瀏覽
早排喺隧道口見到麥記話「有好椰」嘅廣告,都估到同「椰」有關。早幾日終於見到新廣告原來出新品「厚椰奶鐵」,特別鍾情椰嘢嘅我梗係要盡快去捧場啦!新品有凍有熱,凍嘅就係 Iced Coconut Milk Latte,熱嘅就係 Hot Coconut Flavored Latte。今日先試咗杯凍嘅先。OK吖,雖然唔十分特別,飲落口就係一杯落咗椰奶嘅凍咖啡,但麥咖啡嘅咖啡我係接受嘅,特別係當我將佢同嗰兩間紅紅綠綠嘅大連鎖比較,何只有得揮,計埋性價比,直情揮低嗰兩盞紅綠燈啦。新品推出做Promo試飲價$9.90 一杯,我無睇清楚去到鋪頭先知原來要用app落單先至係九個九,就咁即場買就要原價34蚊杯!結果,我為咗慳番24個1,出賣咗我個靈魂、出賣咗我嘅私隱、出賣咗部手機嘅記憶體,download咗麥記個app,填咗一堆去旅行入境都未必洗填咁多嘅資料,落單,慳咗24個1,自嗨咗幾分鐘,都算係做咗件自己想做嘅事🙂我極少去麥記,今日先知原來香港麥記有珍珠奶茶飲……選擇多都係好嘅,不過,就好似失去咗某一種Character 😐 去到麥記,我都仲係想見到麥當勞叔叔、滑嘟嘟同漢堡神偷,而唔係杯黑糖珍珠奶茶。

外賣自取
$9.9 (下午茶)