2023-08-30 72 瀏覽
經常食的一間餐廳,通常呢間餐廳淨係會諗起食海南雞飯,不過難得地去堂食緊係要試下其他野。今次除咗海南雞飯之外仲叫咗馬六娘惹茶薫鴨飯同正宗巴生肉骨茶。茶薫鴨飯配紫菜湯,比想像中靚。味道薰得剛剛好唔會太燶,不過鴨肉偏乾身,唔太夠肉汁,加埋碗湯先勉強食得哂。肉骨茶就一如往常地好濃味,中藥味唔會太搶,推薦!感覺海南雞飯各方面都比較岀色,茶薰應該冇下次,不過肉骨茶可以encore!#dinewithsy #香港美食指南 #打卡餐廳 #美食推薦 #美食打卡 #好西分享 #相機食先 #日常美食 #foodie #hkfoodie #hkfoodblogger #馬六 #西環 #海南雞飯 #肉骨茶