今日同男朋友黎西環搵野食 因為有朋友去左台灣,見到佢地係咁POST野食相,所以黎左呢間阿元來了黎滿足下自己嘅心靈 喺門口等位嘅時候已經覺得鋪頭嘅裝修好得意,都幾有台灣嘅感覺因為未坐得住所以店員俾左張點菜錢我地剔住先,不過都好快有得坐我同男朋友每人叫左一個魯肉飯($29*2),另外叫左一碟鹽酥雞($35),一碟蚵仔煎($35)野飲方面我要左一杯凍嘅奶蓋綠茶($20),男朋友要左熱嘅皇室奶茶($20)魯肉飯真係好好味,啲醬汁好濃,肉質都好淋,而且29蚊一碗都覺得幾抵 鹽酥雞嘅肉質ok,不過我覺得上面淋左啲類似華鹽加唔知咩嘅香料,其實可以唔駛落,感覺好似食緊豪大大雞扒咁樣,我曾經食過最好食嘅鹽酥雞,面頭都唔洗落呢啲粉嘅,靠醃已經好好味柯仔煎淨係我男朋友食,因為我唔太鍾意蠔嗰種質感,唔記得問佢好唔好味,不過佢無食晒,話因為碗飯都已經好夠飽奶蓋綠茶,無乜特別,啲奶好甜 男朋友杯奶茶好滑,但唔夠味 總括來講,我覺得其實淨係食個魯肉飯同環境都ok,算係一個食飯幾舒服嘅地方
今日同男朋友黎西環搵野食

喺門口等位嘅時候已經覺得鋪頭嘅裝修好得意,都幾有台灣嘅感覺

奶蓋綠茶,無乜特別,啲奶好甜
男朋友杯奶茶好滑,但唔夠味

2016-02-16