2015-12-02 629 瀏覽
藍色線延長左咁耐,都未有機會explore下,今日屎忽癢搭左去西營盤,順便搵下有冇平靚正美食。金記冰室裝修真係好靚好vintage,引唔住吸左我地入去。睇左陣餐牌,伙記話得呢度有鐵板雜扒,所以就叫左個海陸空鐵板餐 $90 有湯有野飲先來個羅宋湯, 諗住佢冇咩特別啦。一飲落去就知好大分別!!呢個唔可以叫羅宋湯,應該叫羅宋濃湯,因為真係好似濃湯咁杰,超足料!!!鐵板上到黎jar jar聲,熱辣辣,正!啲扒多到一塊疊一塊。味道唔錯,雖然味道唔算突出,但勝在夠熱辣辣!!兩條友食完唔係好夠喉,另外點多左個沙律。沙律 $20你一定心諗我係咪玩野,沙律都要介紹。但呢個沙律真心要推,佢唔係就咁沙律醬撈埋一堆,佢仲加左蛋黃醬,超香&好味!! 下次有機會可以試下沙律餐,嘆下tea,又正又飽肚!

海陸空鐵板餐 $90 有湯有野飲

海陸空鐵板餐

兩條友食完唔係好夠喉,另外點多左個沙律。
沙律 $20
沙律