2019-10-31 137 瀏覽
我唔係一個成日寫食評嘅人,每次只有非常好味而服務又好嘅食店,先值得我花時間去表揚。花斑茶社嘅黑糖珍珠烏龍奶茶,係我覺得全香港最好飲嘅珍珠奶茶,回想起第一次同媽咪一齊初嚐花斑茶社,飲第一啖,我哋兩個即刻瞪大眼叫出嚟:「好濃茶味呀!」黑糖珍珠烏龍奶茶嘅烏龍茶底非常清香,而且珍珠煙韌得嚟一咬即斷,唔會好似膠咁咬好耐先斷,所以肯定消化得到,最重要係難得少有可以走冰嘅茶店,d 冰唔會溝淡晒杯奶茶,啱晒重口味又鍾意飲茶嘅我,簡直係 Perfect!試過一次就會愛不釋手,覺得香港其他我試過嘅珍珠奶茶都係冇乜茶味…每次再去花斑茶社,我都冇再試過其他飲品,因為忍唔住必飲黑糖珍珠烏龍奶茶!今朝喺西環睇完醫生,就買幾杯返公司比同事試吓,坐喺我隔離嘅同事每飲一啖就講一次:「好味!」、「d 茶有回甘㗎!」,另一個坐得遠嘅同事就 Whatsapp 我講咗幾次好欣賞 d 茶味。美中不足係花斑茶社好少分店,唔係咁易買到,我又唔係成日會去西環,所以每次都要隔好耐先飲到一次,真係好吊癮!!!另外,有幾次放工特登由鰂魚涌去西環買飲品再轉車返屋企,但去到都話黑糖珍珠賣晒,要等45分鐘先有…希望呢一點可以改善吓,我明白店員想保

黑糖珍珠烏龍奶茶

美中不足係花斑茶社好少分店,唔係咁易買到,我又唔係成日會去西環,所以每次都要隔好耐先飲到一次,真係好吊癮!!!另外,有幾次放工特登由鰂魚涌去西環買飲品再轉車返屋企,但去到都話黑糖珍珠賣晒,要等45分鐘先有…希望呢一點可以改善吓,我明白店員想保持珍珠新鮮,所以唔會一次過煮好多擺喺到,但最好可以喺賣晒之前預早煮定多 d 黑糖珍珠備用啦!
2019-10-31
黑糖珍珠烏龍奶茶