2024-02-20 97 瀏覽
等咗成年終於都出bonus。第一時間梗係帶埋屋企人去食餐好嘅慶祝一下😍!今次我就揀咗喺西環嘅相馬日式火鍋👍🏻。羊腩煲🥘-羊腩煲味道香濃😋,每一舊羊腩🐑都炆得好腍好入味👍🏻。入邊仲有海量嘅枝竹🎋。兩樣一齊食,味道冇得彈!串燒 🍢- 我哋分別叫咗金菇肥牛卷🐄,雞腎🐓,韭菜豬肉卷🫔。廚師將個火候校到啱啱好👍🏻,燒出嚟唔會太乾。入口仲係非常多汁爽口🤤。蒸海鮮🦐-非常足料,海鮮都係勁新鮮,入邊有貴妃蚌🐙,鮮蝦🦐,魚🐟,蜆🐚,扇貝🐚,同鮑魚🦪。全部都又大又鮮甜!啱晒鍾意食海鮮嘅朋友🤣火鍋 🍲- 食物嘅種類超多選擇,但我最鍾意就係芋絲🥥,芝士腸🌭同進口牛肉🐄。芋絲🥥爽口,吸晒湯嘅精華。入口鮮味👍🏻。芝士腸🌭淥到啱啱熟,咬開啲芝士🧀爆曬出嚟,超好味。牛肉片🐄就厚薄適中,淥一淥就食得。牛肉味🥩超濃郁😍。我都忍唔住食咗勁多。蔬菜類燒物🍖- 叫左有翠玉瓜🥒,粟米🌽同菠蘿🍍。全部燒到微微燶。味道鮮甜又惹味👍🏻。