2020-01-11 909 瀏覽
最近返工比較忙所以好耐都冇嚟食過啦😔~都好掛住呢度嘅食物😋今年同屋企人提早食圍年飯,所以就揀返呢間食,好耐冇食過呢度嘅美食,所以訂位時特別問職員最近有冇新菜式或者需要預訂嘅餸,我話我哋係食圍年飯,佢哋問返大廚,大廚就推介我哋食幾樣特別啲嘅菜式~咁我哋都覺得可以試下,出邊都未必食到同埋價錢又抵食😎家姐話想飲白肺湯,因為屋企好難可以煲到,同埋呢度最近啲客人都好鐘意訂白肺湯飲,呢排興😄原先決定要白肺湯,但臨食前兩日話最近武漢肺炎話都係唔好飲白肺湯😥唯有打去改,咁大廚就推介另一個花膠牛奶燉竹絲雞湯,聽到花膠兩個字就覺得好滋補,所以決定飲花膠湯🤭,另外仲有個魚嘅食法對我嚟講都好新穎,因為從未見過同食過,可能我太年青見識少😂😂之後仲有龍蝦鮑魚同其他菜,我哋6個大人1個小朋友都只不過係叫咗七餸加兩小食啫,居然咁都食唔晒😅😅要打包走人(因為大部分菜式都係好大份,我哋冇諗過會咁大份,真係超抵食)~
花膠扒鮮南非鮑魚
龍蝦伊麵