2023-10-29 494 瀏覽
話說朝早碌手機個陣見到有媒體介紹🥥椰子糊~杏仁糊、芝麻糊就食得多,開心果糊都食過,但🥥椰子糊真係未食過,所以即刻save低睇幾時來食😎點知夜晚同同事係堅尼地城食飯講起,大家都有興趣,所以決定go go go,食飽再去食糖水😝去到餐廳已經差唔多十點,門口好多人😳諗住有排等啦,點知咁岩三位可以入得,唔洗等😏餐廳地方淺窄,一眼睇晒~枱仔得幾張,但勝在裝飾幾有心思,幾懷舊😚一坐低唔洗睇餐牌已經叫得😎🥥椰子糊!!!🥥椰子糊 ($25+ $8)本身椰子糊係熱食,但上枱時只係暖暖地,唔會好熱😗睇媒體介紹,原來椰子糊由泰國椰絲、晚造糯米同冰糖製成,工序頗多😳食落幾清新,淡淡嘅🥥椰子味,唔會好濃,又唔會好膩,真心唔錯😋但食左兩啖,硬係覺得差少少野,見佢有清心丸,就額外加一份清心丸了😎清心丸軟滑煙韌,幾得意,加埋落椰子糊,冇得頂👍最後埋單,一碗 $33,非常抵食😏🍴食物特別又高質,💁‍♀️服務正正常常~但唔係度度都有得食椰子糊,所以絕對會再來😚
話說朝早碌手機個陣見到有媒體介紹🥥椰子糊~

去到餐廳已經差唔多十點,門口好多人😳
諗住有排等啦,點知咁岩三位可以入得,唔洗等😏

餐廳地方淺窄,一眼睇晒~
枱仔得幾張,但勝在裝飾幾有心思,幾懷舊😚
一坐低唔洗睇餐牌已經叫得😎
🥥椰子糊!!!
🥥椰子糊 ($25+ $8)
本身椰子糊係熱食,但上枱時只係暖暖地,唔會好熱😗

清心丸軟滑煙韌,幾得意,加埋落椰子糊,冇得頂👍
椰子糊 + 清心丸
最後埋單,一碗 $33,非常抵食😏
🍴食物特別又高質,💁‍♀️服務正正常常~
但唔係度度都有得食椰子糊,所以絕對會再來😚
2023-10-27
椰子糊 + 清心丸