2013-11-18 48 瀏覽
慕名而來,遠赴西環一遊!餐牌有必食推介,不過我哋想揾自己嘅推介,都冇乜跟風呢!先來免費嘅薄脆頭盤,薄脆配上薄荷醬或辣醬都各具特色,喜歡脆口及清新開胃的辣椒仔topping!鐵板燒春雞份量充足,熱辣辣雞腿雞胸兩大件,醃得入味,帶有少辣,驚喜!咖喱牛肉是紅咖喱,平時愛吃加了椰奶的少辣青咖喱,想不到不算勁辣的紅咖喱配芝士烤餅有一百分好味! 鬆化烤餅厚度剛好,芝士多到流出黎,就算唔點咖喱都夠濃味,美中不足係牛肉稍為過熟呢!(仲有個正位睇到廚房嘅大廚整薄餅呢!)最後食埋菠菜薯仔,菠菜蓉應該用左唔少菠菜,連同薯仔帶有入口即溶嘅感覺,好滿足!愈食愈辣,但絕對刺激食慾!話說去到咖喱店當然要飲Mango lassi,好juicy,又新鮮,唔知落左幾多個芒果呢? 好飲,啖啖都好爽!食飽飽後, 熱情友善嘅老闆仲送左一盤地道糖果俾我地揀,揀左咖啡糖甜住走呢!聽講老闆在港住了十多年,已經摸熟香港人嘅口味!所以更覺得晚餐嘅味道好啱港人!值得推介!有機會要試埋深井分店,相信水準一樣好呢!
慕名而來,遠赴西環一遊!
餐牌有必食推介,不過我哋想揾自己嘅推介,都冇乜跟風呢!
有機會要試埋深井分店,相信水準一樣好呢!
2013-11-03
  • 菠菜薯仔