一行5人5點半Walk-in即有位,完全無睇價錢狂嗌,人均花費200蚊都唔使🤤食到好滿足!🌊喜歡就記得CLS 再加Bookmark🔖🙂#小胖遊點西環🐠 #小胖遊點荃灣🐠 #小胖遊土瓜灣🐠 —————————————————🔹黑椒薯仔牛柳粒 $113牛柳軟鬆,黑椒香又惹味,薯仔細細粒微脆,好食🤤🔹七味黃金炸一口金磗豆腐 $75外脆香口,豆腐保持好嫩滑,一口接一口就清晒🔹椒鹽鮮魷 $108 魷魚🦑炸到脆卜卜,質地少彈唔會韌,香口而不油膩🔹沙爹粉絲金菇牛肉煲 $98有驚喜,沙爹好濃但唔會死咸,牛肉爽口又嫩,粉絲索晒精神,配飯食一流,食完無好口渴,感覺唔錯👻🔹香煎黑松露手打蓮藕墨魚餅 $108墨魚餅夠彈牙,黑松露味偏淡,價錢相對進取,唔算好特別😂🔹飛天通菜煲 $88鑊氣十足,份量又多,充滿蒜茸香,同時有少少辣椒🌶️微辣好正,朋友忍唔住連啲辣椒都食埋🤣🔹生炒臘味糯米飯(碗)$35少少失望😂比較似蒸多過生炒,帶濕唔夠粒粒分明🔹楚撚沙拉骨 $98同平時食好唔同,肉似生炒骨的甜甜茄汁味,再灑上沙律醬,😗肉質少少偏硬同帶骨,懶人未必中意🔹黃金椒鹽粟米 $89炸粟米🌽仲包裹住咸蛋黃,好邪惡,粟米甜甜地中和油

🌊喜歡就記得CLS 再加Bookmark🔖🙂

#小胖遊點西環🐠 #小胖遊點荃灣🐠 #小胖遊土瓜灣🐠
—————————————————
🔹黑椒薯仔牛柳粒 $113
牛柳軟鬆,黑椒香又惹味,薯仔細細粒微脆,好食🤤

🔹七味黃金炸一口金磗豆腐 $75
外脆香口,豆腐保持好嫩滑,一口接一口就清晒

🔹椒鹽鮮魷 $108
魷魚🦑炸到脆卜卜,質地少彈唔會韌,香口而不油膩

🔹沙爹粉絲金菇牛肉煲 $98

🔹香煎黑松露手打蓮藕墨魚餅 $108
墨魚餅夠彈牙,黑松露味偏淡,價錢相對進取,唔算好特別😂

🔹飛天通菜煲 $88

🔹生炒臘味糯米飯(碗)$35
少少失望😂比較似蒸多過生炒,帶濕唔夠粒粒分明

🔹楚撚沙拉骨 $98

🔹黃金椒鹽粟米 $89
炸粟米🌽仲包裹住咸蛋黃,好邪惡,粟米甜甜地中和油膩感,幾特別,可以一戰🤭

🔹腐竹雞蛋糖水冰沙 $38
食咗咁多火氣野,飲下🧉下火,有啖啖腐竹雞蛋🥚甜潤感覺,不過愈飲愈甜🫣甜度可以減少

—————————————————
🧜🏻‍♂️口水度:🌕🌕🌕🌕🌗
🤑性價比:🌕🌕🌕🌕🌖
🧚🏻‍♀️打卡值:🌕🌕🌗🌑🌑
🥰舒適度:🌕🌕🌗🌑🌑
👅回頭率:🌕🌕🌕🌕🌑
♟️Overall♟️
CP值真係好高,當然係多人食可以食多幾款最正啦!
如果朋友嚟🇭🇰都好值得去!基本上去過的人都讚👍🏻
————————————————