2012-02-09 111 瀏覽
今日想食得清淡D, 就來左卓記LA , 平時成日都經過呢到, 但係今日都係第一次來食, 宜家多間老店都抵受唔住貴租而結業, 真係好擔心卓記會成為其中一間, 店鋪細小, 比較開揚, 今日都幾凍下, 卓記都係做街坊生意, 價錢十分便宜, 係宜家通脹得咁西利的情況之下, 重可以賣呢個價錢, 真係好難得. !! 炸兩, $8, 好好食, 可惜今日比較凍, 所以好快就凍晒LA, 每張枱都放有唔同GE醬料, 重有芝麻, 我係芝麻lover , 緊係放D係炸兩上面LA!, 豉油味道岩岩好, 唔會好咸. 我最中意食頭同尾, 因為D油炸鬼唔會比D豉油浸到淋左  皮蛋瘦肉粥, ($13 ) 幾足料, 粥都好綿, 不過我覺得D皮蛋太大舊 , 同埋D 肉絲太咸了, 都幾好味, 好大碗,! 我食左一DD 咋, UM,,都ok , $6

店鋪細小, 比較開揚, 今日都幾凍下,
炸兩
炸兩, $8,
好好食, 可惜今日比較凍, 所以好快就凍晒LA,

皮蛋瘦肉粥
皮蛋瘦肉粥, ($13 )
蘿蔔糕
我食左一DD 咋, UM,,都ok , $6