2015-07-19 847 瀏覽
上次打算週末來食早餐, 但到門口才知道要12時才開門, 沒辦法, 太肚餓所以走了. 唯有今晚去試下食晚餐.在蘇豪東要找一間可以WALK-IN 而又快, 靚, 正的食肆並不容易.麥兆記可能位於較後的內園位置, 並不在最旺的向海大街, 今晚相比其他食肆靜, 這正是今晚我們想找的晚餐好去處. 老闆(我估)見到我們在門外探頭觀看便熱情地開門招呼入內.舖面不算大, 但光猛整潔, 冷氣夠! 而且一點也不嘈, 甚至有點兒太靜, 可能加部電視會更好.. 要了大蓉$52細蓉$38及油菜$30. 由落單到上菜只要幾分鐘, 快!油菜: 芥蘭翠綠, 無渣! 靚!碗麵黎到先試左一啖湯, 味道好清好香! 沒有梘水味!麵: 十分彈牙!雲吞: 皮好薄好滑! 蝦都爽口新鮮! 正!

要了大蓉$52細蓉$38及油菜$30.

由落單到上菜只要幾分鐘, 快!
油菜: 芥蘭翠綠, 無渣! 靚!
碗麵黎到先試左一啖湯, 味道好清好香! 沒有梘水味!
麵: 十分彈牙!
雲吞: 皮好薄好滑! 蝦都爽口新鮮! 正!

題外話/補充資料: 要十幾廿蚊食碗麵, 而且食到十成飽? 那些絶對不能與這裡的級數相比.