2017-10-29 410 瀏覽
仲以為爐爸打係中上價錢的居酒屋,原來佢價錢親民,感覺親民 (好多街坊一家大細去食,亦有一支弓的男或女去 "一人前"!絕無尷尬,氣氛和諧!) ,平靚正之餘,仲係性價比的一間街坊食肆!睇餐牌已有多樣心水,$18 小食又好吸引。 不過因為打完波想食D飽肚野,又想有D飯氣落肚,所以要了個咖哩豬扒飯,同埋雞肉炒烏冬,跟餐仲有碗麵豉湯添! 論份量,呢度唔算大碟,不過镬氣搭夠,因為佢係落完柯打即炒的! 好似個烏冬咁,D烏冬索晒D醬汁味,雞肉嫩滑,略嫌配菜 (洋蔥,紅蘿蔔絲同埋椰菜) 多左D唧。個咖哩飯唔太辣,調較得幾好味,豬扒鬆化有咬口,仲有幾舊薯仔紅蘿蔔,如果D汁多D仲好送飯!呢間可以再番炒,下次試下佢D串燒同 SAKE 先得!

睇餐牌已有多樣心水,$18 小食又好吸引。

呢間可以再番炒,下次試下佢D串燒同 SAKE 先得!
雞肉炒烏冬
咖哩豬扒飯