2011-09-06 1964 瀏覽
本人已經第四次惠顧, 大約每年一次, 初時因為近媽媽屋企, 同時餐廳有生日氣紛,所以今年媽媽生日全家16人都想有氣紛地食一餐, 可惜只是換來一肚氣, 價錢已經加了好多, 但食品就一次差過一次, 次次都係同一樣, 沒有改變, 好悶, (唔知係唔係廚師都好悶冇心機))所以每況越下,餐廳出名個羊架(有咸有硬), 個糖水(佢寫係南瓜官燕)....當然我冇expect 有官燕, 但 我連南瓜味都食唔出...我全家都覺得係糖+水=糖水......其他餸,只可用三個字形容, 差差差, (搵唔都第二個字代替).....服務仲差,因為我地每年都來一次, 所以好知道有甚麼食物, 我家姐發現好似有一道食物漏單, 問伙記, 佢一口就話到齊, 最後都發現真係漏單, 都補回....都差唔多9點幾, 我地食完啦, (7:00入座, 佢話廚師7:00先開工), 想叫佢地取生日蛋糕,唱歌 (攪氣紛),,,但佢地話未得, 因為要等其他圍枱食完先一齊關燈唱歌切蛋糕(太約有8枱), 我地問佢要等幾耐, 佢話唔知,要人地食完先, (但我見到, 佢地太約食到一半)因為有人食佢地最貴既蟹粥 ..(我地冇食), 所以要等等等, 但

服務仲差,因為我地每年都來一次, 所以好知道有甚麼食物, 我家姐發現好似有一道食物漏單, 問伙記, 佢一口就話到齊, 最後都發現真係漏單, 都補回....都差唔多9點幾, 我地食完啦, (7:00入座, 佢話廚師7:00先開工), 想叫佢地取生日蛋糕,唱歌 (攪氣紛),,,但佢地話未得, 因為要等其他圍枱食完先一齊關燈唱歌切蛋糕(太約有8枱), 我地問佢要等幾耐, 佢話唔知,要人地食完先, (但我見到, 佢地太約食到一半)因為有人食佢地最貴既蟹粥 ..(我地冇食), 所以要等等等, 但我地有老人有細路, 所以都算數啦,,我地同伙計話我地唔等, 你先取蛋糕先來, 我地自己唱歌, 你不用關燈 (冇氣紛都冇辦法啦). ....當我地唱完歌, 我家姐拿起刀子想切蛋糕時, 有個女伙計行埋來, 二話不說, 用好不友善的態度話, ,,,(里巴係魚刀, 唔係切蛋糕, 一手搶走把刀, 然後背轉走的時間仲要 發出(則則聲),. 好似覺得好地係傻仔咁, ) 但唔好忙記把刀係佢地比我地架,,,,,跟住佢就再取一把佢認為係蛋糕刀既刀比我, (看圖)我都識整蛋糕既, 個把係摌蛋糕用架, 我地再問佢時, 佢已經好冇禮貌地唔知係都講東講西,仲話係切蛋糕刀, 我的阿哥都廢事麻煩, 食完就走, ..
一個生日party , 就咁比佢地破壞了, ..不過由始至終都冇其他伙食老細出過嚟囉

我地全家決定, 再不惠顧, ,,,

唔通唔食貴既蟹粥, 就要受氣
2011-09-02
生日