招聘中
6天前
6天前
13天前
13天前
更多筍工 (9)
餐廳: 譚仔三哥米線
資訊:

2016-07-25 1358 瀏覽
一星期總有兩日想食酸野,無關乎係咪有左,淨係想過下口癮哈哈,所以酸辣粉係我固定餐單。比較喜歡雲南米線嘅酸辣,無重慶酸辣咁chur,夠味得黎唔會有厚厚一層油浮面,加上譚仔嘅酸甜菜真係好好食,一次又一次返尋味~👍🏿👍🏾👍🏾👍🏿👍🏼👍🏿話說藍田有兩間譚仔,只係隔一個舖位。三哥或沒有三哥,係一個好問題。作為藍田街坊,兩間都去過好幾次,純粹覺得三哥服務較好(估計係無咁忙,姐姐會好笑容d),同埋我最近入左三哥酸辣煳辣會,忠心永久會員,所以諗都唔諗,行入三哥!是日星期日,提早左到餐廳避開人流,6:30已經入座,唔洗等🌸🌸🌸香醋雲耳 $12 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️三哥最近有Promotion,幾種涼菜都只係$12,抵食!其實叫晒5種都只係$60,不過同男朋友食,要扮下細食😆😆酸味有!香味有!口感有!滿分無難度!抵食又好食,唔再係十個小菜都用同一種麻辣汁,中意佢酸得黎香,香得黎脆口,正!土匪雞翼/5件 $24 ⭐️⭐️⭐️唔確定個價錢,熱辣辣食最好,雞翼肥美,調味可以更好,有d 淡。主角:三哥酸辣過橋米線 $49 +$3湯底兩個人食,配料一定夠食,有丸有肉有好多豬潤,真係好多,食到尾都仲有,又有雞肉豬肉竹笙,米線呢,兩個

香醋雲耳
香醋雲耳 $12 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

酸味有!香味有!口感有!滿分無難度!
土匪雞翼
土匪雞翼/5件 $24 ⭐️⭐️⭐️

主角:三哥酸辣過橋米線 $49 +$3湯底

兩個人食,配料一定夠食,有丸有肉有好多豬潤,真係好多,食到尾都仲有,又有雞肉豬肉竹笙,米線呢,兩個人share 的話就建議加底啦,都係加$12姐。

呢個湯底比一般無色嘅酸辣湯貴一蚊,其實我都諗唔明點解平時酸湯同清湯一樣色,落左白醋?🤔🤔
anyway, 呢隻酸辣係三哥先有嘅,我男友就係上次比我推薦完,忍唔住再試XD
因為呢隻比較接近黑醋酸,比較香,辣度係香辣唔係麻辣,食完一碗飲左d 湯都唔會口渴到暈,所以應該無咁多味精?

為左令藍田多d 選擇(起碼多左兩隻米線湯底可以揀),以後都會keep 住揀三哥😉😉
2016-07-24
香醋雲耳