餐廳: 茶泰 (啟田商場)
資訊:

2021-01-01 289 瀏覽
之前去啟田商場見開咗呢一間新嘅泰國菜,我就去咗食下午茶🥄。佢嘅下午茶都有好多唔同種類嘅食物,除咗焗飯外,都有炒麵、炒飯或者其他小食等等,都算幾多選擇。咁我自己就叫咗呢個迷你黃咖喱牛肉焗飯🍛配炸豬皮。迷你黃咖喱牛肉焗飯 $38本身呢都會擔心下午茶分量少啲,點知上菜時候發現焗飯係好大兜,唔係迷你😨。如果食咗lunch嘅話呢應該唔會食得晒成兜焗飯嘅,一係要兩個人share一齊食啦。咁最重要係黃咖喱,帶有少少辣,牛肉🐮就係以牛肉碎上,見佢鋪晒係焗飯面頭。咁你會見到焗飯上面再加多層芝士🧀,令到成個焗飯更惹味同好飽。炸豬皮🐷加錢嘅小食,份量多,同朋友share啱晒。不過豬皮可以炸得更脆/配汁可能更好。

迷你黃咖喱牛肉焗飯 $38
迷你黃咖喱牛肉焗飯 (tea)

炸豬皮🐷
題外話/補充資料: 態度可多加改善
2020-11-15
迷你黃咖喱牛肉焗飯 (tea)