餐廳: 百份百餐廳 (平田商場)
資訊:

餐廳: 百份百餐廳 (平田商場)
資訊:

剛剛對上星期都看過節目介紹過呢間小店位於北角,地鐵站一出行一分鐘已經到達我都心思思去一去食先,個位置在轉頭位行入幾步就見到去食過 LUNCH 都見到中午時段有很多OL 去食呀意大利餐廳門口位置介紹店中食物既類別小店座位都有20個多左右,環境及衛生都不錯都是一個可以傾計既好地方。四周既環境都好舒服而且服員工服務態度都非常有禮小小的地方裝修得好優雅自家製意大利香草麵包配上沙律菜 (黑醋汁)點了套餐附送的有麵包同沙律菜,麵包又熱又軟綿綿每一口點上黑醋汁令我更加開胃惹味可口沙律菜非常新鮮爽脆鮮甜可口係一道健康小吃店員非常細心推介小食我見到餐牌有介紹~~黃金炒薯條~~ (期間限定)French Fries $58黃金蝦就食得多,薯條真係第一次食來到真係要襯熱食,入口好香好突出既鹹蛋黃及牛油味道每條薯條都唔會痴住一團,一條條脆身又不會覺得好油份多味道鹹香不過食左半碟都覺得有0的飽肚感值得推介比大家來吃 好抵食同都好大碟既薯條 一邊食這種味道真的很難停下來 澳洲藍青口意大利飯每口都充滿啖啖濃郁鮮香,意大利飯有著微辣的味道有蓄茄同好特出既香蒜氣味,飯的口感軟熟度適中,讓我嘗盡藍青口既鮮味藍青口是新

我都心思思去一去食先,個位置在轉頭位行入幾步就見到

去食過 LUNCH 都見到中午時段有很多OL 去食呀
意大利餐廳

門口位置介紹店中食物既類別
小店座位都有20個多左右,環境及衛生都不錯

都是一個可以傾計既好地方。
四周既環境都好舒服

而且服員工服務態度都非常有禮

小小的地方裝修得好優雅
自家製意大利香草麵包配上沙律菜 (黑醋汁)

點了套餐附送的有麵包同沙律菜,麵包又熱又軟綿綿

每一口點上黑醋汁令我更加開胃惹味可口
沙律菜非常新鮮爽脆

鮮甜可口係一道健康小吃
店員非常細心推介小食

我見到餐牌有介紹~~黃金炒薯條~~ (期間限定)

French Fries $58

黃金蝦就食得多,薯條真係第一次食
來到真係要襯熱食,入口好香好突出既鹹蛋黃及牛油味道

每條薯條都唔會痴住一團,一條條脆身又不會覺得好油份多

味道鹹香不過食左半碟都覺得有0的飽肚感

值得推介比大家來吃
好抵食同都好大碟既薯條

一邊食這種味道真的很難停下來

澳洲藍青口意大利飯
每口都充滿啖啖濃郁鮮香,意大利飯有著微辣的味道

有蓄茄同好特出既香蒜氣味,飯的口感軟熟度適中,

讓我嘗盡藍青口既鮮味
藍青口是新鮮空運到港,一般可存放最多7天

以保持食物水準及新鮮度
另一個LUNCH SET 點了雙重芝士薄餅 (doublecheese)

老闆話採用意大利麵粉,加入適量墨汁再發酵,再用人手捏餅,

手法和手感將決定整個薄餅口感非常重要,我相信都花了不少時間。
用墨汁做餅底又薄又脆口食落卜卜脆,PIZZA 舖了水件芝士及帕爾馬芝士

而加唔覺溜,仲有蕃茄都散出濃濃既香味

自家製一手一腳搓的薄餅真的比用機的搓很大分別
唔好睇佢雙重芝士個內觀好似唔飽肚,一個PIZZA 有8-9吋

2個女仔吃了2片都已經非常飽肚,所以如果點這個餐帶個男仔去會更加好。
餐廳內用上木製桌椅及椅子上,還有黑板自家繪畫重點握介美食。
我好想點這個Tiramisu 泡沫芝士杯來吃,

不過實在太飽為有下次
2個女仔每人消費約150蚊

小店我都很推介,每個美物花盡不少時間

用100% 保留傳統人手來炮製所有意大利式美食,而且價錢真的好抵食

2016-06-01
  • 黃金薯條