2024-05-13 279 瀏覽
今次係二訪ROSIE,第一次係平日嘅lunch time時間,無人排隊,第二次係星期六嘅lunch time,門口有好多人排隊,但因為我得一個人,所以隨即入得。龍蝦濃湯蟹肉帶子麵 $198 🍝.意粉上面鋪滿,滿滿嘅蟹肉,將蟹肉撈入意粉配埋龍蝦濃湯,味道非常夾,唔會讓人失望嘅味道,但係將蟹肉撈起後,就好難再搵到蟹肉,因為已經同個汁融為一體,除非你全個汁都飲哂,如果唔係會浪費咗一啲蟹肉,食唔到。蝦多士 另加$20🍤.叫意粉,可以另外加$20要兩個蝦多士,蝦多士牛油味非常重,食一個已經好膩,而麵包亦烤得好脆,如果同朋友share一人一個就啱啱好。柚子胡椒汁青口大管粉 $138.大管粉完全唔掛汁,好重麵粉味,柚子胡椒汁亦比較淡,我唔推薦大家叫依個。菠蘿青檸紅茶 $48🍹.味道就係檸檬茶加左小小菠蘿汁嘅味道,雖然清新,但無咩特別。.整體來講,價錢係葵芳嚟講係偏貴,沒有服務可言,點餐都係自己掃QR code,賣單亦係自己行去櫃位俾錢,水都無一杯,但就另加服務費。但食物同環境係幾好👍🏼
龍蝦濃湯蟹肉帶子麵

龍蝦濃湯蟹肉帶子麵 $198 🍝

蝦多士

蝦多士 另加$20🍤
柚子胡椒汁青口大管粉

柚子胡椒汁青口大管粉 $138
青檸薄荷綠茶

菠蘿青檸紅茶 $48🍹
味道就係檸檬茶加左小小菠蘿汁嘅味道,雖然清新,但無咩特別。

龍蝦濃湯蟹肉帶子麵