去到葵廣一定要掃街,行行下見到有間新開既小食店,我比佢個蘿蔔糕同頹飯吸引左🤣突然間好想食,所以就揀左佢作為掃街既開始🤩🐽爆炒XO醬蘿蔔糕 $38呢度啲蘿蔔糕同XO醬都係自家製的,個XO醬好惹味,見到有好多蝦米,所以超級香,買一樽返屋企煮餸或者送飯都好正,另外蘿蔔糕係食到落左好多蘿蔔、瑤柱,口感唔會太粉,煎得香口,XO醬令蘿蔔糕既味道更加豐富🤤🐽老祖·Double至尊頹飯 $46至尊頹飯係西關老祖既招牌,小編仲叫左double,即係有2隻蛋同2塊厚餐肉,個底就叫左黑毛豬油撈飯,就咁聽都覺得呢碗飯好邪惡🤣蛋係半生熟蛋,將蛋汁撈落啲飯到食無得輸,呢度既餐肉口感較特別,食落比較彈牙,同真係好厚😳豬油撈飯有淡淡既油脂香,但又唔會食到滿口油🐽淨老祖·黑松露炒蛋 $28見到有黑松露炒蛋就即刻叫左🤣,雖然見到好似落左好多黑松露咁,但味道就唔會過份濃,太濃會變左石油氣味😂黑松露味唔會遮蓋左蛋香🐽XO醬·怒炸金龍燒賣(5粒) $20炸燒賣都幾出色,唔會炸到過份硬,仲係外脆內軟,食到燒賣本身既口感,配埋個XO醬都好夾,多左份鹹香😋

🐽爆炒XO醬蘿蔔糕 $38

🐽老祖·Double至尊頹飯 $46