2023-02-23 564 瀏覽
葵芳新都會見到有條長長人龍,上前一望係試業中既樂麵,原來今日係試業第一日,因為人手緊拙同希望保持品質,所以即使場內有位都要等,店員細心解釋令我哋都繼續等。試業期間,總共有三款拉麵選擇,我同同行友人點了醉雞拉麵同白雞拉麵,面的軟硬度都可以選擇,座位前擺放左建議食法。醉酒雞麵 $118 花雕醉雞湯係香港獨有,而且同香港悅和醬園合作。但有少少可惜嘅係花雕酒味道唔特出,雞肉係雞胸肉,肉質偏硬,但雞湯味道濃郁,而我喬麵面,麵質為硬,有口感。雞白湯 $98一上餐已經聞到好香嘅雞湯味,面頭有一浸油脂,店員建議我哋先試一啖湯,係好濃郁雞味。本身想點永樂伊麵,但因為試業期沒有準備太多存貨,所以都係配上蕎麥麵,但都沒有違和感。

醉酒雞麵 $118

雞白湯 $98