2024-01-23 89 瀏覽
經過一整天跑來跑去,喺街角撞正這家飲品店,真係意外中嘅小確幸啊!我試咗杯黑糖珍珠鮮奶,嚟啦,一啖珍珠啖奶嘅滋味簡直正爆!珍珠啖啖都係啫喱啫喱嘅口感,加埋香滑嘅鮮奶,我飲得心都暖笠笠。珍珠甜味啱啱好,而且佢哋咁多珍珠嗰啲真係好過癮🤤!再嚟就係咖啡凍鮮奶。晒,飲品層次分明,鋒利到不得了。鮮奶滑過喉嚨,緊貼著舌尖嘅係啲咖啡凍嘅苦甜尾韻。咁樣嘅搭配真係完勝,每一啖都涮嘴到停唔到口。😋來到最後,冬瓜檸檬茶,清新解膩得嚟又帶少少酸甜,喺炎炎夏日嗰陣,飲落肯定爽口,陣陣檸檬香更係舒服得很。啲冬瓜茶幾時飲都唔覺得悶,完美收尾。一路飲,一路諗,我諗,下次再熱天嚟,我一定要再飲幾杯先得!店內環境都幾悠閒,可以慢慢嘆,真正係攞嚟小憩嘅好地方。如果瞓著叫我起身,我係一定唔肯㗎!🤭🍋🧊